HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Řevničtí hasiči zachránili v krátké chvíli ovci a psa

V úterý 25. července vyjeli profesionální hasiči ze stanice Řevnice ke dvěma netradičním zásahům, při kterých vyprostili uvězněná zvířata. 

stanice Řevnice

Informaci o první události přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje v 15:15 hodin z obce Svinaře, kdy se podle telefonátu zamotala ovce do pletiva. Po příjezdu jednotky na místo jim oznamovatelka ukázala ovci zapletenou do plastového plotu, který původně tvořil část ohradníku. Hasiči ovci odchytili, zabalili do deky, aby eliminovali její případné zranění, a pomalu z pletiva vymotali. Poté byla vypuštěna ke svému stádu.

Druhá událost byla ohlášena v 15:46 hodin z Mníšku pod Brdy, kdy oznamovatel uvedl, že v okně ve druhém patře bytového domu je zaseknutý pes. Hasiči byli na místě už za 13 minut a zjistili, že v bytě se nikdo nenachází. V pootevřené ventilaci okna však byl za nohu zaháknutý pes. Velitel zásahu rozhodl o použití nastavovacího žebříku, po kterém vylezl člen lezeckého družstva a zraněného psa vysvobodil. Další lezec pak ošetřil drobné oděrky, které si pes způsobil. Přivolanému majiteli bylo následně doporučeno, aby se psem navštívil veterináře.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem