HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ředitel královéhradeckých hasičů byl jmenován do hodnosti generála

Prezident Miloš Zeman jmenoval dnes 28. října 2016 při příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu ředitele Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje (dále jen HZS Královéhradeckého kraje) plk. Ing. Františka Mencla do hodnosti brigádního generála.  

Stal se tak šestým generálem v historii HZS České republiky.

Ing. František Mencl se za dobu svého dlouholetého působení v oblasti požární ochrany významně zasloužil o rozvoj HZS Královéhradeckého kraje i samotného integrovaného záchranného systému. Mimo jiné zajistil výstavbu budovy Krajského operačního a informačního střediska HZS Královéhradeckého kraje nebo nového sportoviště s cvičnou věží pro profesionální a dobrovolné hasiče v Hradci Králové. Od roku 2001 se výraznou měrou zasloužil také o vybudování nebo zrekonstruování stanic ve Dvoře Králové nad Labem, Rychnově nad Kněžnou, Vrchlabí, Broumově i obou stanic profesionálních hasičů v Hradci Králové. Aktivní je také v legislativním procesu, kde se mu rovněž daří přispívat ke zlepšení právního rámce pro fungování požární ochrany. Pan Ing. František Mencl je letitým propagátorem a organizátorem soutěží v požárním sportu. V letošním roce dovršil 31 let služby pro požární ochranu.

Jmenování do generálské hodnosti je vrcholným oceněním práce pana ředitele Františka Mencla, kterou vykonává jako své celoživotní poslání.

Foto: Archiv Pražského hradu 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem