HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ředitel HZS Středočeského kraje jmenován generálem

Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu do hodnosti brigádního generála plk. Ing. Miloslava Svatoše a plk. Ing. Davida Kareše. Jmenovací dekrety převzali ve čtvrtek 29. října 2020 z rukou generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky generálporučíka Ing. Drahoslava Ryby. 

Generální ředitel HZS ČR Ryba uprostřed, vlevo generál Svatoš, vpravo generál Kareš.jpg

Generální ředitel HZS ČR Ryba uprostřed, vlevo generál Svatoš, vpravo generál Kareš
 

Plukovník Ing. Miloslav Svatoš zastává od 1. října 2007 funkci ředitele Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. Za 27 let svého působení u hasičů prošel několika funkcemi. Kromě toho, že významně přispěl k rozvoji sboru v rámci kraje, podílí se také na činnosti ve prospěch Hasičského záchranného sboru České republiky jako celku.

Brig. gen. Ing. Miloslav Svatoš.jpg

Brig. gen. Ing. Miloslav Svatoš

Svou autoritou a systémovým řízením přispívá ke stabilitě HZS Středočeského kraje, a to zejména v průběhu náročného období snížení finančního rámce ve mzdové oblasti, provozu a investic. Taktéž se zasadil o další růst sboru, mimo jiné o výstavbu nových stanic v Čáslavi a Milovicích.

Plukovník Ing. Miloslav Svatoš taktéž velmi dbá na rozvoj spolupráce a nadstandardních vztahů s dobrovolnými hasiči a zasazuje se o užší spolupráci s dalšími subjekty v rámci integrovaného záchranného systému. Ve své funkci dosahuje vynikajících výsledků, které přispívají k prosazování dobrého jména Hasičského záchranného sboru České republiky, za což byl opakovaně oceněn.

Plukovník Ing. David Kareš působí na pozici zástupce velitele Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky.

Zdroj: MV-GŘ HZS ČR

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem