HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ředitel hasičů předal hejtmanovi medaili za vynikající spolupráci

Pondělní odpoledne bylo tím pravým pro setkání krajského ředitele HZS Pardubického kraje plk. Mgr. Aleše Černohorského s hejtmanem Pardubického kraje JUDr. Martinem Netolickým, Ph.D.

Doba tomu příliš nenahrávala a diáře obou představitelů byly stále zaplněné. Dnes tak po opravdu dlouhé době mohl krajský ředitel hasičů předat panu hejtmanovi Čestnou medaili Za významnou a dlouhodobou spolupráci s HZS ČR, kterou uděluje generální ředitel HZS ČR.

Hejtman Martin Netolický se zasloužil o zavedení systematické a koncepční finanční podpory jednotek Sboru dobrovolných hasičů obcí a definování jasných a předvídatelných pravidel poskytování dotací z rozpočtu Pardubického kraje v této oblasti. Prosadil významnou finanční podporu Pardubického kraje obcím – úspěšným žadatelům o státní dotaci ministerstva vnitra generálního ředitelství HZS ČR na pořízení nových dopravních automobilů, v období let 2016–2020. Jednalo se celkem o 170 vozidel. Zasadil se o celokrajskou obměnu zásahové výstroje jednotek Sboru dobrovolných hasičů obcí s finanční podporou krajské samosprávy, zejména zásahových oděvů a zásahové obuvi.

V současné době aktivně přispěl k standardně fungujícímu integrovanému záchrannému systému v Pardubickém kraji, včetně významné finanční podpory jeho jednotlivých profesionálních složek. V čele bezpečnostní rady kraje a krizového štábu kraje osobně řešil množství závažných mimořádných událostí a krizových situací, které se v období 2012 až 2020 udály v Pardubickém kraji. Podílel se na rozvoji spolupráce v oblasti požární ochrany a záchranářství mezi Pardubickým krajem a Zakarpatskou oblastí Ukrajiny.

Ředitel hasičů zároveň s medailí popřál Martinu Netolickému k blížícím se narozeninám hlavně pevné zdraví.

Foto: Pardubický kraj

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

čestná medaile hejtman 1 (1)

čestná medaile hejtman 1 (1) 

Detailní náhled

čestná medaile - hejtman 9-2021 (2)

čestná medaile - hejtman 9-2021 (2) 

Detailní náhled

čestná medaile - hejtman 9-2021 (4)

čestná medaile - hejtman 9-2021 (4) 

Detailní náhled

čestná medaile - hejtman 9-2021 (5)

čestná medaile - hejtman 9-2021 (5) 

Detailní náhled

čestná medaile - hejtman 9-2021 (3)

čestná medaile - hejtman 9-2021 (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem