Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v červencovém čísle časopisu 112

V červenci vyjde sedmé číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 

V červencovém čísle vás seznámíme s novou stanicí Bítozeves na Žatecku, která bude mimo jiné disponovat mobilní požární technikou CAS 20 S2T, dopravním automobilem, velitelským vozidlem, nosičem kontejneru s kontejnerem na pěnidlo a zařízením pro hašení CO2.

 V rubrice POŽÁRNÍ OCHRANA se dočtete o zkouškách hašení požárů jedlých tuků a olejů. Dále se dozvíte o historicky prvním kurzu Nástupní odborný výcvik na půdě Školního a výcvikového zařízení HZS ČR ve Zbirohu.

V rubrice INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM si vás dovolíme upozornit na  nový Řád chemické služby HZS ČR. Přinášíme článek z pražského letiště Václava Havla o výcviku leteckého profesionála. Shrnuli jsme informace veletrhu Pyros a z mezinárodní odborné konference Pyromeeting 2017.

Rubrika OCHRANY OBYVATELSTVA A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ vám nabídne náhled do Koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2020 s výhledem do 2030 v oblasti výchovy a vzdělávání obyvatelstva. Dále se můžete dočíst o setkání odborníků na Masarykově univerzitě v Brně na téma „Bezpečnost ve střední Evropě“ a o jednání mezinárodní vědecké konference „CBRN PROTECT 2017“.

V INFORMACÍCH přinášíme výsledky 21. ročníku soutěže Velké ceny ČR v požárním útoku, která odstartovala 11. května 2017 v České Třebové. Dozvíte se, kdo se stal mistrem Evropy v disciplínách TFA. Nezapomněli jsme ani na další příběh Nadace policistů a hasičů, který je věnován Tomáši Malyjurkovi z Moravskoslezského kraje.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.

Předplatné a distribuce: A.L.L. production, s.r.o., P.O.Box 732, 111 21 Praha 1, tel. 840 30 60 90, e-mail: 112@predplatne.cz, www.predplatne.cz

Lenka NOVÁKOVÁ, MV-generální ředitelství HZS ČR          

vytisknout  e-mailem