Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Reakce na článek v novinách

V deníku Právo, vyšel dne 21.10.2010 článek pod názvem „Hasiči už pociťují škrty, aut se koupí polovina“.  

V jeho jedné části bylo uvedeno:
 
Ještě na jaře bylo v rozpočtu připravených na čtyřicet nových hasičských aut sto miliónů korun a byl vybrán i dodavatel, v uplynulých dnech ale generální ředitelství Hasičského záchranného sboru podmínky tendru změnilo.
"Jednou z podmínek zadávací dokumentace bylo, že zadavatel může snížit předmět plnění před uzavřením smlouvy. Tato možnost byla zadavatelem využita a kupní smlouva byla uzavřena pouze na dvacet cisternových stříkaček," konstatoval k tomu mluvčí vedení hasičů Radek Kislinger s tím, že i cena tak bude poloviční, tedy 50 miliónů.
Zároveň dodal, že nákup byl plánovaný v rámci obměny staré techniky. "Ty vozy jsme potřebovali, ale pracovat samozřejmě nepřestaneme. Budeme muset dál jezdit ve větší míře se starou technikou," poznamenal mluvčí.
 
V této části článku byly uvedeny nesprávné číselné hodnoty. Správně je to tak, že na jaře tohoto bylo v rozpočtu připraveno na čtyřicet nových hasičských automobilů dvě stě miliónů korun. Poloviční cena, vzniklá po změněn podmínek tendru, která je v článku dále uvedena, tak není padesát miliónů, ale sto miliónů korun. Za tuto částku bude nakoupeno správně uvedených dvacet cisternových automobilových stříkaček.
 
kpt. Bc. Radek Kislinger
tiskový mluvčí
Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR
mobil: +420 602 215 142
tel:   +420  950 819 944
email: radek.kislinger@grh.izscr.cz 

vytisknout  e-mailem