HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ranní požár v Dyníně

V neděli 12. března krátce po střídání směn byl na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje ohlášen požár stavení v Dyníně, části obce Lhota – Lhotský Dvůr. 

Podle oznamovatele na tísňovou linku byl zasažen hospodářský objekt dříve používaný jako váha. Nebyl přesně určený rozsah požáru, proto operační důstojníci na místo v 7:17 hodin vyslali cisterny a dopravní automobily pěti jednotek - profesionální hasiče ze stanice České Budějovice a jednotky SDH obcí Neplachov, Dolní Bukovsko, Dynín a Ševětín.
Průzkum ukázal, že požár zasáhnul zděný, neobydlený a ani jinak nevyužívaný objekt. Uvnitř nebyla žádná osoba. Rozsah požáru byl odhadnut na 11 x 10 metrů. Hořely jak obvodové zdi, požár se rozšířil i do střechy. Hasiči ihned zahájili hasební práce. Okolo deváté hodiny pak velitel zásahu postupně odesílal zasahující hasiče zpět na základny.
Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 50 000,-, stejnou výši má i hodnota uchráněného majetku. Ve spolupráci s Policií ČR pracujeme se dvěma možnými verzemi vzniku požáru: úmyslné zapálení nebo nedbalost.

Odkazy do noveho okna

Požár stavení, Dynín (Lhota) - 12. 3. 2017 (1)

Požár stavení, Dynín (Lhota) - 12. 3. 20... 

Detailní náhled

Požár stavení, Dynín (Lhota) - 12. 3. 2017 (3)

Požár stavení, Dynín (Lhota) - 12. 3. 20... 

Detailní náhled

Požár stavení, Dynín (Lhota) - 12. 3. 2017 (2)

Požár stavení, Dynín (Lhota) - 12. 3. 20... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem