HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Putovní pohár se z kladenského Sletiště vrací na ZŠ Moskevská

Na známém Městském stadionu Sletiště v Kladně se v úterý 29. května uskutečnila už tradiční velká hasičská soutěž o putovní pohár velitele stanice HZS Kladno se zažitým názvem „Strádal Cup“. 

Soutěž je určena pro žáky druhých a šestých tříd kladenských základních škol. V letošním roce bylo pro tříčlenná družstva připraveno šest stanovišť, kde děti předváděly své znalosti nejen z požární ochrany, ale i ochrany obyvatelstva. Například se musely vypořádat s prostředky individuální improvizované ochrany, volbou správných čísel tísňových linek, zprovozněním požárního hlásiče nebo vybráním potřebných věcí, které by si zabalily do evakuačního zavazadla.

Organizátoři připravili i nesoutěžní stanoviště, kde si děti mohly ve volných chvílích vyzkoušet poskytování první pomoci s Českým červeným křížem, střelbu z paintballových pistolí pod dohledem strážníků Městské policie Kladno, své znalosti z dopravní výchovy ve stanu BESIP a prohlédnout si zásahovou techniku jednotky SDH Braškov a ze stanice HZS Kladno.

Letošního ročníku se zúčastnilo 17 smíšených týmů, když ne všechny školy vyslaly své zástupce do obou kategorií. Tím ovšem už dopředu ztratily šanci bojovat o putovní pohár, který je určen pro nejlepší školu v součtu obou tříd. Na průběhu soutěže se podíleli příslušníci a zaměstnanci HZS Středočeského kraje, zejména z oddělení krizového řízení a ochrany obyvatelstva, členové dobrovolné jednotky Braškov a pracovnice Magistrátu města Kladna.

Nejlepší znalosti i šikovnost předvedli v mladší kategorii žáci ze Základní školy Vašatova. V kategorii z druhého stupně posbírala nejvíce bodů trojice ze Základní školy Moskevská. Tato škola se zároveň po roce opět stala i absolutním vítězem, neboť dosáhla největšího bodového zisku. Její reprezentace jako loni převzala od velitele Milana Strádala putovní pohár.

Na závěrečném ceremoniálu byly oceněny týmy na prvních třech místech v každé kategorii. Diplomy, medaile a ceny předávala za Statutární město Kladno vedoucí sociálního odboru Mgr. et Mgr. Petra Černá spolu s vedoucím oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení HZS Středočeského kraje plk. RNDr. Tomášem Holcem. Sladkou tečku v podobě dortů pro vítěze věnovala firma La Lorraine, která se postarala i o občerstvení po celou dobu konání soutěže.

Velké poděkování patří vedení kladenské radnice a Sportovním areálům města Kladna za spoustu krásných věcných cen a zajištění stadionu. V neposlední řadě patří díky také všem, kteří zajišťovali celý průběh soutěže.

por. Ing. Lucie jelínková
krajský koordinátor PVČ

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem