HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Půlnoční výjezd k požáru chaty ve Žloukovicích

Ve čtvrtek 28. prosince 2017 tři minuty před půlnocí přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje informaci o požáru půdního prostoru chaty v rekreační oblasti obce Žloukovice na Berounsku. 

Operační důstojník vyslal k události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Beroun a jednotky SDH obcí Chyňava a Nižbor. V průběhu jízdy bylo upřesněno, že se už začíná propadat strop. Místo události se nacházelo v obtížně přístupné lokalitě na levém břehu řeky Berounky. Jízdu k zásahu navíc značně komplikovaly namrzlé vozovky úzkých silnic v lesním kopcovitém terénu. Jako první se na místo 20 minut od ohlášení události dostavil velitel čety.

Prvotním průzkumem byl zjištěn požár mezistropního prostoru. Hasiči zasahovali v dýchací technice a využívali dvě termovizní kamery k cílenému vyhledávání ohnisek požáru, který se podařilo lokalizovat v 0:58 hodin. Na hašení požáru byl nasazen D proud s hasícím hřebem. Likvidaci požáru nahlásil velitel zásahu v 2:02 hodin.

Příčinou vzniku požáru bylo vznícení stropních trámů od horkovzdušného rozvodu krbu. Přímé škody byly vyčísleny na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty dosáhly částky 500 tisíc korun. Celá událost se obešla bez zranění osob.

mjr. Ing. Pavel Šimek
velitel stanice HZS Beroun

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem