HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

První sníh v Pardubickém kraji potrápil řidiče

Ve čtvrtek 10. listopadu zasahovali hasiči u řady kolizí na silnicích v Pardubickém kraji. Například hned ráno v 7.53 hodin se střetla v Přelouči dvě nákladní auta. Při nehodě byla zraněna jedna osoba. Hasiči odstranili následky nehody a vrátili se zpět na stanici.

Do Chroustovic vyjížděly hasičské vozy v 11.08 hodin. Střetla se zde dvě osobní vozidla. Oba řidiče si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Obě auta skončila mimo vozovku. Na místo byl přivolán i hasičský jeřáb, kterým byl osobní vůz vyproštěn. Po dobu vyprošťování byla silnice č. 17 uzavřena. Odstraňování následků kolize trvalo až do 13.03 hodin.

V Ostrově zasahovali hasiči 4 minuty po poledni. Sníh tady pravděpodobně potrápil hned několik řidičů najednou. Došlo zde ke kolizi tří automobilů Seat Altea, Mazda 5 a Mercedes Vito. Jedno z vozidel museli hasiči podepřít pomocí rozpěrné tyče tak, aby nedošlo k jeho převrácení. Při kolizi nedošlo k úniku provozních náplní. Velitel zásahu si na místo nechal povolat pracovníky správy a údržby silnic, aby komunikaci posypali.

V 13.54 hodin zasahovali hasiči v Červené Vodě, kde došlo k další nehodě. Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o nehodu traktoru s vlečkou, který byl předjížděn autobusem a těmto dvěma vozidlům pravděpodobně nedala přednost řidička osobního vozidla při vjíždění na hlavní silnici z vedlejší komunikace. V autobusu cestovalo 8 lidí a nikdo neutrpěl zranění. Jednotka provedla protipožární opatření u osobního vozidla odpojením akumulátoru. Dále hasiči řídili provoz v místě nehody. Na silnici č. 11 se nacházelo velké množství střepů z rozbitých dvou oken poškozeného autobusu, hasiči střepy odstranili. Po ukončení likvidačních prací se jednotka vrátila zpět na základnu.

V Živanicích hasiči zasahovali v 14.54 hodin. Osobní automobil skončil mimo vozovku v příkopě a na střeše. Na místě byla i posádka zdravotnické záchranné služby. Automobil byl převrácen zpět na kola a vyproštěn pomocí hasičského jeřábu.

V 16.07 hodin zasahovaly dvě jednotky hasičů v Horních Boříkovicích U Králík, kde v příkopu skončil obytný vůz. Na místě byly 2 zraněné osoby, které si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči obytný automobil vyprostili pomocí jeřábu a poté se vrátili zpět na své stanice.

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Přelouč

DN Přelouč 

Detailní náhled

DN Přelouč1

DN Přelouč1 

Detailní náhled

DN Chroustovice

DN Chroustovice 

Detailní náhled

DN Chroustovice1

DN Chroustovice1 

Detailní náhled

DN Ostrov

DN Ostrov 

Detailní náhled

DN OStrov1

DN OStrov1 

Detailní náhled

DN Červená Voda

DN Červená Voda 

Detailní náhled

DN Červená Voda1

DN Červená Voda1 

Detailní náhled

DN Červená Voda2

DN Červená Voda2 

Detailní náhled

DN Živanice

DN Živanice 

Detailní náhled

DN Horní Boříkovice

DN Horní Boříkovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem