HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

První prázdninový zásah hasičů v Hluboké nad Vltavou

Obytné karavany má většina z nás spojené s prázdninami a dovolenou. Ale i na dovolené mohou nastat komplikace, které měli dnes (29. června) zahraniční turisté v Hluboké nad Vltavou. 

Krátce po 11. hodině přijali operátorky na tísňové lince 112 na Operačním a informačním středisku HZS Jihočeského kraje volání oznamující komplikace obytného karavanu, který uvíznul v Masarykově ulici v Hluboké nad Vltavou. Na místo vyjeli profesionální hasiči z českobudějovické stanice. V Masarykově ulici nalezli obytný karavan, jehož řidič pravděpodobně neodhadnul levotočivou zatáčku vedoucí do kopce k zámku a uvíznul zadní částí karavanu v asfaltu.
Průzkumem na místě hasiči zjistili, že zásah je ještě komplikovanější. Uvnitř velkého karavanu bylo převážené auto, které výrazně zvyšovalo celkovou hmotnost vozu. Auto nebylo možné vzhledem k pozici karavanu vyvézt ven. Hasičům i proto dalo velkou práci, než karavan vypodložili nafukovacími vaky a klíny. Přibližně po hodině precizní a technicky náročné práce se podařilo karavan vyzvednout tak, že sjel po klínech na silnici.
 

Odkazy do noveho okna

Vyproštění karavanu, Hluboká nad Vltavou - 29. 6. 2018

Vyproštění karavanu, Hluboká nad Vltavou... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem