HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

První listopadový den byl ve znamení tragických nehod

 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí
            V neděli 1. listopadu 2015 v 14.45 hodin byli hasiči ze stanice Králíky přivoláni k nehodě osobního vozidla Opel Astra na silnici Bílá Voda směr Bukovice. Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že osobní automobil narazil čelně do stromu. Po příjezdu hasičů na místo byl řidič v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči pomáhali s prováděnou resuscitací. Na místě byla také jednotka dobrovolných hasičů ze Štítů a profesionální jednotka hasičů ze Šumperka (Olomoucký kraj).
Dále byla odpojena autobaterie a zasypány byly uniklé kapaliny sorbentem. Řízena byla i doprava v místě nehody až do příjezdu policie. Na místě byl i vrtulník Letecké záchranné služby. Po zhruba třicetiminutové resuscitaci prohlásil lékař řidiče za mrtvého. Po uklizení věcných prostředků a následků nehody se hasiči vrátili na základny.
 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
            K tragické nehodě vyjížděli v neděli 1. listopadu 2015 v 16.08 hodin profesionální hasiči z Poličky a Svitav. Nehoda osobního vozidla se stala v Poličce. Vozidlo bylo při příjezdu hasičů mimo vozovku a v poli. Hasiči ihned po příjezdu museli ze zdemolovaného vozu vyprostit zaklíněnou osobu. Na místo byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby, ten ale odletěl prázdný, protože lékař po neúspěšné resuscitaci konstatoval smrt. Odstraňování následků nehody trvalo až do 19.39 hodin. Poté se jednotky vrátily zpět na stanice.
 

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN okres Šumperk

DN Bílá Voda - Bukovice 

Detailní náhled

DN Poličsko

DN Poličsko 

Detailní náhled

DN Poličsko1

DN Poličsko 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem