HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prstýnek museli sundat hasiči.

(4.8.2015) Technická pomoc profesionálních hasičů na chirurgické ambulanci ve Valašském Meziříčí.  

Dnes po půl desáté byli profesionální hasiči požádáni o pomoc při sundání prstýnku z poraněné ruky ženy, která byla ošetřována na chirurgické ambulanci Městské nemocnice ve Valašském Meziříčí. K „zásahu“ vyjeli profesionální hasiči místní stanice HZS. Za použití speciálního vybavení, které mají jednotky pro ten typ zásahu ve své výbavě, prstýnek v několika minutách rozřezali a odstranili.
 
K podobným zásahům vyjíždí profesionální hasiči několikrát ročně na území celého kraje. Ne vždy však může být zásah jednoduchý a bezproblémový. A to i pro pomáhající hasiče.
 
Dne 30. 9. 2014 byli profesionální hasiči centrální stanice Zlín vysláni k odstranění ocelového kroužku, který zaškrcoval intimní partie jednoho muže. Ve spolupráci s lékaři a zdravotnickým personálem nemocnice se hasičům podařilo kroužek bezpečně odstranit. Jak ale bylo následně zjištěno, muž byl HIV pozitivní. I když všichni zasahující používali ochranné pomůcky, museli se podrobit preventivním vyšetřením a opatřením, která trvala bezmála dva měsíce.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem