HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Provizorní topidlo nechané bez dozoru stojí za požárem domu

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí 

U požáru domu s administrativní částí zasahovaly ve čtvrtek 5. prosince čtyři jednotky hasičů v České Třebové. Požár byl oznámen na operační a informační středisko hasičů v 5.05 hodin. Kvůli ustavení hasičských vozidel byla v místě požáru komplikována i doprava na silnici I/14. Při použití vody jako hasebního prostředku dochází k namrzání povrchů a místo události je tak nebezpečné pro zasahující hasiče. Práce hasičů v mrazivém počasí je velmi komplikovaná. Hrozí mnoho rizik. Dochází k zamrzání čerpadel, hadicových vedení a armatur, voda použitá na hašení neodtéká, ale vytváří na konstrukcích, přístupových cestách a požární technice silné vrstvy ledu, a tím dochází k omezení pohybu hasičů. Při mrazu také dochází k podstatně intenzivnějšímu hoření, způsobenému teplotním rozdílem hoření a okolí.

Velitel zásahu si na místo nechal povolat technické služby k posypu zamrzajících ploch a chodníků. Dvě dospělé osoby a jedno dítě opustily dům samovolně. Požár se podařilo hasičům dostat pod kontrolu v 5.39 hodin a zcela zlikvidován byl v 6.36 hodin. Poté bylo nutné rozebrat ohořelou střešní konstrukci.

Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že za požárem je nedbalost při používání tepelného spotřebiče (uvnitř bylo umístěno provizorní topidlo, které zůstalo bez dozoru). Škoda je předběžně vyčíslena na 2 600 000 korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 1 milion korun.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár dílny ČT

požár dílny ČT 

Detailní náhled

požár dílny ČT1

požár dílny ČT1 

Detailní náhled

požár Č.T.

požár Č.T. 

Detailní náhled

požár Č.T.1

požár Č.T.1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem