HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prověřovací cvičení kladenských hasičů v LEGO Production s.r.o.

V pátek 13. května 2016 bylo v 8:53 hodin zahájeno prověřovací cvičení jednotky HZS Středočeského kraje ze stanice Kladno s námětem nálezu podezřelého nevyžádaného balíčku s obsahem bílého prášku na centrálním příjmu zásilek v budově C společnosti LEGO Production s.r.o. 

Ve spolupráci s LEGO Production s.r.o., bylo toto prověřovací cvičení zaměřeno na správnost nastavených postupů a celkovou reakci na tento typ mimořádné události, včetně reálného zapojení zaměstnanců společnosti.

Po příjezdu hasičů na místo události byl rozvinut zásah jednotky dle typové činnosti složek IZS „STČ 05/IZS Nález předmětu s podezřením na přítomnost B-agens nebo toxinů“. Proběhla kompletní evakuace ohroženého prostoru v počtu 123 osob, byla vypnuta vzduchotechnika a klimatizace, bylo připraveno dekontaminační stanoviště včetně týlového prostoru, proběhla simulovaná dekontaminace zaměstnanců, kteří přišli do kontaktu s podezřelou zásilkou, a příslušníci v ochranných oděvech s filtračními dýchacími přístroji bezpečně uložili podezřelou zásilku do transportního obalu. Prostor manipulace se zásilkou byl lokálně dekontaminován a proběhla závěrečná očista hasičů a technických prostředků po zásahu v nebezpečné zóně.

Dvouhodinové cvičení splnilo svůj účel a bylo přínosné jak pro hasiče, tak i pro zaměstnance společnosti – došlo k prověření a prohloubení taktických postupů pro tento typ mimořádné události.

plk. Ing. Tomáš Hradil
ředitel ÚO Kladno
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem