HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V sobotu opět silný vítr v Moravskoslezském kraji, hlavně na východě

Celkem 25 výjezdů v souvislosti se silným větrem mají na kontě hasiči v Moravskoslezském kraji po sobotním dni 28.12.2013, a to hlavně na beskydské straně kraje. Šlo, podobně jako o vánočních svátcích, hlavně o likvidaci zlomených a nakloněných stromů a větví nad silnicemi a chodníky, domy i elektrickým vedením, resp. o provizorní upevnění uvolněných střešních krytin, stříšek a občas i reklamních poutačů.

 

Dosud neevidujeme v souvislosti s těmito sobotními událostmi žádná zranění ani větší škody, nikdo se nemusel v souvislosti s poničenou střechou stěhovat do náhradních prostor.

 

Nejvíce výjezdů zaznamenali v sobotu od 9 do 18 hodin, kdy se všech 25 zásahů v kraji uskutečnilo, hasiči v okrese Nový Jičín – celkem 10, z toho 7 bylo na území Frenštátu pod Radhoštěm.

 

Trochu méně, a to 8 výjezdů, mají za sobotní den hasiči v okrese Frýdek-Místek, ve zbývajících 4 okresech byl už větší klid – okresy Bruntál, Opava, Ostrava-město po 2 výjezdech, Karvinsko 1 výjezd.

 

Hasiči mj. zasahovali ve Frenštátu pod Radhoštěm u nově uvolněné střešní krytiny u depozitáře muzea, která se poprvé uvolnila během silného větru o vánočních svátcích. A všichni dobře víme, jak je těžké po Vánocích a před Silvestrem sehnat řemeslníky…

 

Za tři vánoční sváteční dny (24.-26.12.2013) hasiči v Moravskoslezském kraji vyjeli "k větru" 240 x, z toho 124x v okrese Frýdek-Místek.

 
Foto je z odklízení větví z elektrických drátů v sobotu odpoledne v Hlučíně (okr. Opava). Zasahovala jednotka HZS MSK ze stanice Hlučín.
 
(Za tři sváteční dny hasiči v MS kraji vyjeli "k větru" 240 x, z toho 124x v okrese Frýdek-Místek.)
 
Odkazy do noveho okna

vitrvetevdratyHlucin (OP) (1)

vitrvetevdratyHlucin (OP) (1) 

Detailní náhled

vitrvetevdratyHlucin (OP) (2)

vitrvetevdratyHlucin (OP) (2) 

Detailní náhled

vitrvetevdratyHlucin (OP) (3)

vitrvetevdratyHlucin (OP) (3) 

Detailní náhled

vitrvetevdratyHlucin (OP) (4)

vitrvetevdratyHlucin (OP) (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem