HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Projekt stanice Jaroměř

Zajištění odolnosti stanice Jaroměř Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje s důrazem na přizpůsobení se změnám klimatu

logo EU MMR.jpg

Cílem projektu je zodolnění stanice Jaroměř HZS KHK prostřednictvím demolice stávajícího nevyhovujícího objektu a vybudování nového objektu, čímž bude zajištěna vyšší připravenost složek IZS s cílem zajištění rychlejšího a efektivního zásahu vůči mimořádným událostem snížit jejich dopad na území, jeho obyvatele, infrastrukturu a životní prostředí a tak zvýšit připravenost této složky IZS na řešení mimořádných událostí z důvodu změny klimatu.

V rámci projektu dojde k zodolnění stanice Jaroměř, a to prostřednictvím demolice stávajícího nevyhovujícího objektu č.p. 170 a vybudováním nového objektu odolného proti klimatickým změnám a rizikům ohrožujícím ORP Jaroměř. V rámci projektu dojde rovněž ke stavebním úpravám vedlejších stavebních objektů nezbytných pro zajištění správného fungování hlavních objektů.

Novostavba objektu požární stanice kategorie P1 bude sloužit pro umístění jednotky HZS KHK a JSDH Jaroměř. V objektu bude umístěna profesionální hasičská jednotka s počtem 21+1 hasič, vykonávající nepřetržitou službu ve třech směnách v počtu 7+1 hasič. Oproti současnému stavu je plánováno rozšíření zázemí pro posádku (jeden člen na směnu navíc), a to vzhledem ke zvyšujícímu se počtu zásahů realizovaných v hasebním obvodu stanice a vzhledem k plánované výstavbě dálnice D11 v blízkosti stanice. V objektu bude umístěna i jednotka dobrovolných hasičů JSDH Jaroměř, která bude sloužit nepravidelně s počtem do 26 dobrovolných hasičů.

Projekt „Zajištění odolnosti stanice Jaroměř Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje s důrazem na přizpůsobení se změnám klimatu“ je spolufinancován Evropskou unií.

vytisknout  e-mailem