Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Projekt efektivní komunikace dokončen

30. 11. 2015 (Nicole Zaoralová) - Projekt Zajištění efektivní hlasové a datové komunikace Hasičského záchranného sboru České republiky pro řešení mimořádných událostí je dokončen 

technika-mimoradky.pngK datu 30. listopadu 2015 končí realizační fáze projektu Zajištění efektivní hlasové a datové komunikace Hasičského záchranného sboru České republiky pro řešení mimořádných událostí.

Projekt byl připraven a realizován v letech 2014 – 2015 se spolufinancováním ze strukturálních fondů Evropské unie, konkrétně z Integrovaného operačního programu prostřednictvím Evropského regionálního rozvojového fondu. Příjemcem dotaze z Integrovaného regionálního operačního programu je Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky. Celkové způsobilé náklady projektu činí 147 776 000 Kč.

Projekt byl realizován s cílem zajistit spolehlivé a bezpečné rádiové spojení u Hasičského záchranného sboru České republiky v úrovni vozidlové techniky, krajských operačních a informačních středisek (KOPIS) a místa zásahu. Tím dochází ke zvýšení efektivnosti, kapacity a spolehlivosti při využívání radiokomunikačního systému PEGAS ze strany Hasičského záchranného sboru České republiky.

V konečném důsledku realizace projektu umožnila zvýšení akceschopnosti, mobility a efektivity působení Hasičského záchranného sboru České republiky jako jedné ze základních složek integrovaného záchranného systému, a tím přispívá ke zkvalitnění veřejných služeb poskytovaných fyzickým a právnickým osobám na úseku řešeném Hasičským záchranným sborem České republiky.
 

Tisková zpráva a fotografie ze slavnostního předání výstupů projektu:
 

Více o projektu:

http://www.hzscr.cz/clanek/projekt-zajisteni-efektivni-hlasove-a-datove-komunikace-hzs-cr-pro-reseni-mimoradnych-udalosti.aspx


Více o Integrovaném operačním programu:

www.strukturalni-fondy.cz/iop

​www.kvalitazivota.eu

vytisknout  e-mailem