HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prohlubovali jsme si znalosti o problematice zásahu na vozidla s alternativními pohony a elektromobily

Dvanácté prosincové dopoledne bylo jako stvořené pro další trénink. Seznamovali jsme se a prohlubovali znalosti s problematikou zásahu na vozidla s alternativními pohony a elektromobily. Trénovali jsme zvýšení schopností velitelů jednotek PO při řízení sil a prostředků. Prověřili jsme si znalosti předurčených jednotek PO.

A co jsme konkrétně trénovali? Likvidaci požáru elektromobilu. V podzemní garáži Edvarda Beneše v Přelouči bylo dnes rušno. Na místo se sjely tři jednotky hasičů.

Cvičný požár vznikl na elektromobilu technickou závadou. Následně byl zpozorován majitelem jiného vozidla, který zrovna parkoval v prostoru podzemní garáže. Ten požár hned ohlásil na tísňovou linku 150 a opustil garáž. Při příjezdu první jednotky PO vycházel z garáže černý dým. Hasiči proto zahájili průzkum, a poté požární útok.

Profesionální jednotka HZS Přelouč provedla průzkum, uzavřela hlavní uzávěr plynu a odpojila garáž od elektrické energie. Hasiči vytvořili dopravní vedení a poté prvním útočným proudem likvidovali požár. S termokamerou zkontrolovali teploty elektrobaterií. Jednotka dobrovolných hasičů z Přelouče vytvořila druhý proud pomocí D-programu a ochlazovali elektrobaterie elektromobilu. Během zásahu doplňovali vodu.

Profesionální jednotka HZS Pardubice na místo dopravila vozíky pro transport elektromobilu z podzemní garáže. Všechny jednotky pak společně tyto vozíky instalovaly na elektromobil a poté automobil transportovaly z garáže ven na volné prostranství, kde se uskutečnilo kontrolní měření teploty elektrobaterií a poté bylo vozidlo naloženo na nákladní automobil k přepravě.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

TC Přelouč07

TC Přelouč07 

Detailní náhled

TC Přelouč08

TC Přelouč08 

Detailní náhled

TC Přelouč09

TC Přelouč09 

Detailní náhled

TC Přelouč10

TC Přelouč10 

Detailní náhled

TC Přelouč 11

TC Přelouč 11 

Detailní náhled

TC Přelouč12

TC Přelouč12 

Detailní náhled

TC Přelouč13

TC Přelouč13 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem