HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Program HASÍK má ve Zlínském kraji další instruktory

(6.4.2017) První dubnový víkend se v Karolince na Vsetínsku uskutečnila závěrečná část odborné přípravy nových instruktorů programu HASÍK. 

Po úvodním kurzu a praxi ve školách následovalo finální přezkoušení zájemců o práci instruktorů. Zkušební komise, složená z řad lektorů programu a příslušníků HZS Zlínského kraje připravila několik modelových situací, s kterými se musí „ hasíci “ (slangové označení pro instruktora programu) přednášející mezi dětmi na školách umět vyrovnat. Každá dvojice tak prezentovala část výuky před simulovanou třídou. S drobnými obtížemi byli nakonec všichni úspěšní a mohli z rukou krajského ředitele HZS Zlínského kraje plk. Ing. Víta Rušara převzít certifikát. Celkem 23 nových hasíků z řad profesionálních i dobrovolných hasičů tak bude působit napříč všemi územními odbory. Předání certifikátů se rovněž zúčastnila ombudsmana profesionálních hasičů HZS ČR Ing. Jarmila Čičmancová Ph.D., která ještě jako krajská ředitelka HZS Zlínského kraje stále v roce 2009 u jeho zrodu.

Ve Zlínském kraji nyní působí více než sedm desítek instruktorů tohoto preventivně výchovného programu. Ti jen v loňském roce proškolili 6591 dětí druhých a šestých tříd základních škol.

Kurzu se zúčastnilo i pět instruktorů, kteří budou působit v Jihomoravském kraji a na Vysočině.

Autor textu: Ing Adam Fuksa, krajský koordinátor programu

Autorem fotografií je Mgr. Miroslav Piňos, Citadela Bruntál z.s.

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem