HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Profesionální hasiči z Pardubického kraje cvičili vyprošťování u dopravních nehod

V těchto dnech se na požární stanici Litomyšli uskutečnilo instrukčně metodické zaměstnání v oblasti vyprošťování u dopravních nehod pro garanty Pardubického kraje. Zaměstnání byl rozděleno do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části byla probírána témata z oblasti taktiky zásahu u dopravních nehod nákladních vozidel, nové trendy a postupy vyprošťování u dopravních nehod osobních vozidel.

Dalším bodem bylo předávání informací příslušníkům směn v rámci Pardubického kraje a technickou podporu školení.

Praktická část kurzu zahrnovala dvě stanoviště. První stanoviště bylo zaměřeno na osobní vozidla. Zde byly prezentovány nové postupy a poznatky při vyprošťování u dopravních nehod. Zároveň si bylo možno vyzkoušet vyprošťovací zařízení značek WEBER a HOLMATRO. Dalším bodem dne bylo využití a používání nářadí Holigens Tools, ruční pily, elektrické akumulátorové pily, rozpínací tyče, nůžky různých typů, rozpínáky atd.

Druhá část byla zaměřena na nehody nákladních vozidel. Během celého výcviku jsme měli možnost prodiskutovat celou problematiku nehod nákladních vozidel s technikem, který má dlouholeté zkušenosti s nákladními automobily. Při praktickém výcviku se procvičovaly doporučené postupy, stabilizace vozidla, zajištění kabiny, odstranění dveří a vstupy pro bezpečné a efektivní vyproštění zraněné osoby. Problematika nehod nákladních vozidel je složitá a je potřeba se jí cíleně a intenzivně věnovat.

Na závěr bychom chtěli poděkovat firmě Cobra Transport, která nám poskytla prostor a vraky nákladních vozidel k praktickému výcviku a školení, jmenovitě jejich zaměstnanci panu Mullerovi za poznatky spojené s problematikou nákladních vozidel.

nstržm. Štěpán Heger, profesionální hasič

stanice Litomyšl

Odkazy do noveho okna

IMZ vyprošťování

IMZ vyprošťování 

Detailní náhled

IMZ vyprošťování1

IMZ vyprošťování1 

Detailní náhled

IMZ vyprošťování2

IMZ vyprošťování2 

Detailní náhled

IMZ vyprošťování3

IMZ vyprošťování3 

Detailní náhled

IMZ vyprošťování4

IMZ vyprošťování4 

Detailní náhled

IMZ vyprošťování5

IMZ vyprošťování5 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem