HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Profesionální hasiči v Třešti oslavili 45 let od svého vzniku

Ve čtvrtek 21. listopadu 2019 si profesionální hasiči v Třešti připomněli 45. výročí svého vzniku. V souvislosti s tímto výročím otevřeli brány stanice široké veřejnosti. Mezi pozvanými hosty nechyběli ani bývalí příslušníci této stanice. 

 Za dobu své existence si profesionální hasiči v Třešti na své konto připsali již tisíce úspěšných zásahů. Samotný začátek fungování třešťské stanice nebyl přitom vůbec jednoduchý. Své zázemí profesionální hasiči nalezli u dobrovolných hasičů, v hasičské zbrojnici v ulici Dr. Richtra, která byla vystavěna v letech 1947 až 1949.  V prvopočátcích službu na stanici zajišťovali tři příslušníci: Jiří Šindelář, Jindřich Kadlec a František Šíp. Pracovali v denním osmihodinovém režimu.  Od 1. ledna 1975 začal výkon nepřetržité čtyřiadvacetihodinové služby. Postupně se stavy příslušníků ve směně navyšovaly na dva a posléze na čtyři.

 

Prvním velitelem stanice byl Jiří Šindelář, funkci velitele zastával od prosince roku 1974 do ledna roku 1979. Ve funkci jej následně vystřídal Rudolf Obořil, který stanici vedl až do června roku 1995. Následně byla stanice opět pod vedením Jiřího Šinedláře až do konce roku 2015. Současným velitelem stanice je por. Martin Hron.

 

Stanice hasičů měnila v průběhu let svoji tvář. Největší stavební úpravy stanice probíhaly v letech 1997 až 2000. Postaveny byly dvě garáže pro zásahovou techniku a nad garážemi bylo vybudováno nové zázemí pro výkon služby i pro činnost sboru dobrovolných hasičů. V roce 1999 došlo k dohodě mezi městem Třešť a HZS okresu o prodeji budovy stanice včetně pozemků. Kolaudace stavby a slavnostní předání proběhly v červnu roku 2000. Modernizace stanice a zásahové techniky hasičů probíhá neustále.

 

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová

Odkazy do noveho okna

Třešť

Třešť 

Detailní náhled

Třešť

Třešť 

Detailní náhled

Třešť

Třešť 

Detailní náhled

Třešť

Třešť 

Detailní náhled

Třešť

Třešť 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem