HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Profesionální hasiči obdarovali děti u vážné nehody na Opavsku Hasíky

            Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly ve středu 27.9.2017 dopoledne v Bolaticích (okres Opava) u vážné nehody dvou osobních automobilů -  Škoda Felicia a Volkswagen Passat, která si vyžádala zranění tří osob. Zasahující hasiči dali dvěma dětem předškolního věku z jednoho havarovaného auta dva plyšové dráčky Hasíky, aby je uklidnili.

            Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno ve středu krátce po půl jedenácté dopolední. Do Bolatic vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Hlučíně a Opavě. Felicie ležela mimo silnici na střeše, Passat zůstal na silnici. Všichni cestující byli při příjezdu hasičů mimo havarovaná vozidla.

            Hasiči asistovali ZZS MSK při ošetřování zraněných a havarovaná auta zabezpečili před případným požárem. Na menší únik provozních kapalin na silnici použili nasákavý sorbent, který později uklidili.

            Všechna zásahová vozidla HZS MSK vozí již několik let plyšové hračky zelených dráčků Hasíků s červenou přilbou právě kvůli dětem, které jsou účastníky dopravních nehod, svědky požárů a dalších kritických událostí. Hasík v rukou dítěte jej obvykle velmi uklidní a dítě se přestane bát.

            Dráček Hasík je mj. symbolem stejnojmenného dlouhodobého programu prevence pro děti (www.hasik.cz), do něhož jsou zapojeni jako lektoři na většině základních škol v Moravskoslezském kraji (vždy ve druhých a šestých třídách ZŠ) zdejší profesionální i dobrovolní hasiči.

Odkazy do noveho okna

DN3zraneni2hasiciBolatice (1 OP)

DN3zraneni2hasiciBolatice (1 OP) 

Detailní náhled

DN3zraneni2hasiciBolatice (2)

DN3zraneni2hasiciBolatice (2) 

Detailní náhled

DN3zraneni2hasiciBolatice (3)

DN3zraneni2hasiciBolatice (3) 

Detailní náhled

DN3zraneni2hasiciBolatice (4)

DN3zraneni2hasiciBolatice (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem