HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Problematika "létajících přání"

Vzhledem k podmínkám uvedených v návodu výrobce, není možno "létající přání" na území hl.m. Prahy a jeho okolí (cca 50km) vypouštět !!!

S narůstajícím počtem výskytu vypouštění tzv. létajících přání na našem území se začínáme setkávat s pozvolným nárůstem počtu požárů, které mají přímou souvislost s vypouštěním těchto výrobků do volného prostoru.Přinášíme proto ucelený pohled na tuto problematiku a nástin možných řešení.

V souvislosti s rozvojem cestovního ruchu se k nám dostal nový zvyk - vypouštění létajících přání. Lidé si tyto výrobky nejprve přiváželi ze zahraničních cest. Později se u nás začaly objevovat firmy, které tyto výrobky začaly vyrábět přímo na našem území nebo je dovážely na naše území ze zemí jejich původu. U nás není vypouštění létajících přání spojeno s konkrétním svátkem. Jedná se o importovanou, nově se u nás zabydlující zvyklost, která nám začíná přinášet nemilé starosti se vznikem požárů. Velice složitá je pak tato problematika z hlediska šetření případné odpovědnosti za vzniklý požár.

 

vytisknout  e-mailem