HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pro zraněného řidiče na dálnici u Příbrami letěl vrtulník

Ve středu 13. června osm minut po osmé hodině ranní přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje informaci o vážné nehodě osobního vozidla na dálnici D4 nedaleko Příbrami ve směru z Prahy do Strakonic. 

K události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice HZS Příbram s cisternovou automobilovou stříkačkou a vyprošťovacím automobilem. Místo nehody bylo v prostoru dálniční křižovatky Skalka na 41. kilometru kousek za nájezdem od Příbrami. Havarované osobní vozidlo se po smyku na mokré vozovce převrátilo přes střechu a zůstalo ležet na boku mezi oběma jízdními pruhy.

Při příjezdu hasičů byl těžce zraněný řidič, který z auta při nehodě vypadl rozbitým oknem, už v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Vzhledem k charakteru poranění byl na místo přivolán vrtulník Letecké záchranné služby Policie ČR. Dálnice ve směru do Strakonic byla uzavřena. Hasiči vyndali z vozidla baterii, zasypali rozlité provozní kapaliny sorbentem a zamezili jejich úniku do kanalizace. Následně asistovali při naložení pacienta do vrtulníku, který s ním odletěl do motolské nemocnice.

Po došetření a zadokumentování nehody dopravní policií jednotka pomohla s naložením havarovaného vozidla na odtahovou službu a pak uklidila vozovku. V 10.40 hodin byl zásah ukončen a hasiči odjeli na svou základnu.  

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem