HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pro vážně zraněného řidiče přiletěl vrtulník, druhý řidič taktéž skončil v nemocnici

(4.12.2019) Vážná dopravní nehoda uzavřela na několik hodin silnici první třídy mezi Vsetínem a Valašskými Klobouky. 

Krátce po jedné hodině odpolední byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Vsetín a Valašské Klobouky k obci Lužná na Vsetínsku, kde se v zatáčce ve směru k Lidečku střetla dvě osobní vozidla. 

Při nehodě utrpěli zranění oba řidiči. Jeden z nich zůstal v autě zaklíněn. Hasiči ihned po příjezdu na místo začali řidiče z vozidla vyprošťovat pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Zásah byl velmi komplikovaný a náročný, neboť vozidlo bylo po nárazu značně zdeformováno. Po uvolnění těla zaklíněného řidiče jej hasiči položili na páteřovou desku a následně vytáhli ven z vozidla. Poté vážně zraněného řidiče předali do péče záchranářů. Ti pro řidiče přivolali vrtulník letecké záchranné služby, který muže transportoval do nemocnice v Olomouci. Druhý zraněný řidič taktéž skončil v péči záchranářů, kteří jej odvezli do krajské nemocnice ve Zlíně k dalšímu ošetření.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii.

Okolnosti této vážné nehody šetří Policie ČR. Po ukončení jejich práce na místě nehody hasiči pomohli s naložením vraků aut na vozidla odtahové služby. Taktéž došlo u vozidel k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Poté hasiči uklidili vozovku od střepů a úlomků z havarovaných aut. 

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem