HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pro těžce popáleného muže přiletěl vrtulník. Aktualizace 26.3.2018 v 9.00 hod.

(26.03.2018) O půl páté ráno měli vyhlášený poplach hasiči ze stanice Valašské Meziříčí a dobrovolní hasiči z Valašské Bystřice a Rožnova pod Radhoštěm, kteří byli vysláni s pěti cisternami k požáru dřevěné stodoly do obce Valašská Bystřice na Vsetínsku. 

Po příjezdu hasičů na místo byla celá stodola o velikosti okolo 5x6 metrů v plamenech. Hasiči ihned nasadili k lokalizaci požáru tři proudy a z hořícího objektu vynesli tři tlakové láhve.

Na místě se nacházel muž, který se v době požáru snažil zachránit dvě vozidla, parkující v těsné blízkosti hořící stodoly. Při tom mu však chytlo oblečení, které měl na sobě. Muž tak utrpěl těžké popáleniny v dolní části těla a skončil v péči záchranářů. Ti nakonec muži přivolali vrtulník. Hasiči nasvítili místo pro přistání vrtulníku a poté pomohli s přesunem zraněného k samotnému vrtulníku, který muže transportoval do popáleninového centra.

Po lokalizaci požáru hasiči postupně rozebírali části stodoly a dohašovali skrytá ohniska.

Požárem byla zničena celá stodola včetně věcí, nacházejících se uvnitř jako například motorky, televize, lednice, přímotop a mnoho dalších věcí. Taktéž byly plameny zničeny dvě osobní vozidla, stojící u stodoly. Majitel celkovou škodu předběžně vyčíslil na dvě stě tisíc korun.

Krátce před sedmou hodinou ranní se vrátily dvě jednotky zpět na své základny. Na místě požáru zůstala místní jednotka dobrovolných hasičů z Valašské Bystřice, která celé dopoledne bude provádět dohled nad místem požáru.

Na místo požáru se dostavil vyšetřovatel hasičů, který nyní šetří příčinu požáru.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem