HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přívalové deště zatopily sklepy i části obcí

V Plzeňském kraji vyjížděli hasiči celkem k 46 událostem v souvislosti s přívalovými dešti. 36 jich bylo v průběhu včerejšího dne. Od dnešního rána do vydání tohoto článku (12:45hod.) to bylo 10 událostí.

Z celkového počtu zásahů spojených s deštěm připadá na čerpání vody 27 výjezdů, a dalších 19 na technické pomoci, jako je zprůchodňování vtokových vpustí, odstraňování bahna z komunikací a veřejných prostorů obcí, hrazení pomocí pytlů s pískem atd. a monitoring stavu toků. Nejčastěji vyjížděly jednotky na Rokycansku, Plzni jihu a pomyslné třetí místo má Plzeň sever. Nejsilněji byly zasaženy obce Kotovice, Hradec, Hoříkovice a Týnec na Plzni jihu.

25.5.2018:
I dnes hasiči vyjíždějí v souvislosti s deštivým počasím. Jedná se většinou o čerpání vody ze sklepů po včerejších deštích. V této chvíli to je 9 čerpání a jedno pročištění přepadu na rybníce. Nejvíce práce mají hasiči v obci Kotovice, kde vyčerpávají kolem dvaceti zatopených sklepů a studní, dále zajišťují nouzové zásobování obce vodou a oplach komunikací pomocí asanační lišty na vozidle CAS 32 T815. Jednotky zasahující na místě jsou JSDH z Nýřan, Heřmanovy Huti, Zůchu a Líní.

24_5_2018 blesková povodeň v Kotovicích (1).jpg24_5_2018 blesková povodeň v Kotovicích (2).jpg24_5_2018 blesková povodeň v Kotovicích (3).jpg

24_5_2018 blesková povodeň v Kotovicích (5).jpg

vytisknout  e-mailem