HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Připravenost záchranářů a jihlavské nemocnice na ebolu prověřilo cvičení

Pět desítek hasičů, zdravotníků, policistů, strážníků městské policie, zdravotnického personálu, pracovníků Krajského hygienické stanice a dalších účastníků se v pondělí dopoledne zapojilo do taktického cvičení složek integrovaného záchranného systému, jehož námětem bylo podezření na výskyt virového onemocnění ebola.  

Celé cvičení v osm hodin ráno odstartoval příchod muže na infekční oddělení jihlavské nemocnice s podezření na virové onemocnění ebola. Muž dlouhodobě pobýval v Demokratické republice Kongo a po návratu se u něj projevily zdravotní komplikace a obtíže. V čekárně muž přišel do styku s dalšími osmi lidmi, zdravotní sestrou a lékařem.  Bezodkladně musela být přijata nezbytná opatření. Muže  z čekárny hasiči evakuovali v biovaku přes dekontaminační stanoviště a simulován byl jeho převoz sanitním vozem na specializované pracoviště Nemocnice Na Bulovce. Dekontaminací prošli jak lidé, kteří s ním  přišli do styku, tak také došlo k dekontaminaci  prostor.
 
V rámci téměř tři hodiny trvajícího cvičení si zasahující složky ověřily vzájemnou komunikaci a koordinaci činností na místě mimořádné události.
 
Vyhodnocení cvičení proběhne za účasti zástupců všech zúčastněných složek v průběhu následujících týdnů. Podle prvotních závěrů cvičení neodhalilo žádná vážná pochybení nebo nedostatky.
 
kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí
 

Ebola 001.JPG

 

Ebola 006.JPG

 

Ebola 013.JPG

 

Ebola 044.JPG

Ebola 045.JPG

Ebola 046.JPG

Ebola 049.JPG

Ebola 052.JPG

Ebola 057.JPG

Ebola 061.JPG

Ebola 074.JPG

Ebola 078.JPG

vytisknout  e-mailem