Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky na epidemii COVID-19 a na mimořádné události s dalšími nebezpečným látkami I. – Technika pro zásahy na nebezpečné látky – speciální cisternové automobilové stříkačky a výšková technika

REACT EU+MMR Barevné RGB.jpg

Projekt Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky na epidemii COVID-19 a na mimořádné události s dalšími nebezpečným látkami I. – Technika pro zásahy na nebezpečné látky – speciální cisternové automobilové stříkačky a výšková technika je spolufinancován Evropskou unií v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 – 2020 (REACT-EU).

Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky v letech 2022 až 2023 připravilo a realizuje projekt Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky na epidemii COVID-19 a na mimořádné události s dalšími nebezpečnými látkami - Technika pro zásahy na nebezpečné látky - speciální cisternové automobilové stříkačky a výšková technika.

Cílem projektu je zvýšení připravenosti Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) na mimořádné události související s epidemií COVID-19 a s výskytem dalších nebezpečných látek, které bude provedeno tak, aby HZS ČR mohl lépe reagovat na dopady krize související s epidemií COVID-19, a to za účelem zajištění rychlého a efektivního poskytnutí pomoci obyvatelstvu zasaženému mimořádnou událostí. Pořízená technika doplní potřebnou chybějící nebo nahradí současnou zastaralou techniku.

Cíle bude dosaženo pořízením techniky a věcných prostředků zaměřených na podporu činností prováděných HZS ČR především u mimořádných událostí souvisejících s epidemií COVID-19, a jejím vhodným rozmístěním na území ČR. Pořízeno bude 56 cisternových automobilových stříkaček a 15 automobilových plošin.

Pořízená technika (= výstupy projektu) bude v majetku HZS ČR, bude využívána při zásahové činnosti dle aktuálních potřeb. Vybavení HZS ČR moderní technikou umožní efektivně zasáhnout vůči mimořádným událostem a snížit jejich dopad na území, obyvatele, infrastrukturu a životní prostředí, posílit odolnost, vybavenost a zvýšit tak připravenost této složky IZS na řešení mimořádných událostí především při epidemii COVID-19 a s výskytem dalších nebezpečných látek (reakce na dopady krize související s epidemií COVID-19).

Registrační číslo projektu: CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_127/0017545

Příjemce dotace z IROP: Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky

Povinná publicita

Napsali o nás

vytisknout  e-mailem