HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přihlašování na TFA Olomouc 2015 je v plném proudu

Již více než osm desítek závodníků z celé České republiky je přihlášeno do soutěže TFA Olomouc 2015. Soutěž TFA Olomouc má v krajském městě již mnohaletou tradici, letošní ročník proběhne v úterý 12. května 2015 od 9:45 hodin před budovou Regionálního centra Olomouc nedaleko hlavního vlakového nádraží. Podle pořadatelů do naplnění kapacity závodu chybí necelých dvacet míst. 

Soutěžní trať závodu TFA Olomouc 2015 bude postavena paralelně pro současný postup dvou soutěžících současně a bude se skládat ze čtyř úseků, kdy soutěžící musí splnit tyto úkoly:

1. úsek - Běh s požárními hadicemi

Po startu soutěžící běží k připravené požární stříkačce, na ni napojí dvě hadicová vedení, která následně uchopí za proudnice a rozvine je. Spoje se mu nesmí rospojit. Pak smotá dvě hadice, které odnese do boxu. Žádná část hadice nesmí z boxu vyčnívat.

2. úsek - Hammer box, tunel, figurína a bariéra

Soutěžící doběhne k hammer boxu a palicí provede 80 úderů, tunelem pronese 20 kg závaží tam a zpět, transportuje 80 kg figurínu a na závěr překoná bariéru.

3. úsek - Výstup na lešení

Čtyři nastavovací žebříky soutěžící opře o lešení, na které následně vystoupá a nahoře vytáhne 20 kg závaží. Cestou do cíle ještě napojí proudnici na monitor.

4. úsek - Běh do 18. patra

Poslední disciplínou tohoto fyzicky velmi náročného závodu je výstup do 18. patra výškové budovy Regionálního centra Olomouc.

Po sečtení všech časů proběhne vyhodnocení soutěže v několika kategoriích a předání cen vítězům.

Propozice soutěže a přihlášku najdete na konci tiskové zprávy a pokud máte zájem se do soutěže přihlásit, neváhejte, zbývá totiž opravdu několik posledních míst. Přihlášení je možné provést vyplněním přihlášky a zasláním na adresu Sportovního klubu při HZS Olomouckého kraje sport.klub(zavinac)hzsol.cz.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem