HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Příčina úhynu stovek ryb nebyla na místě zjištěna.

Dopolední zásah jednotky profesionálních hasičů na místě úhynu většího počtu ryb v Hulíně a Pravčicích na Kroměřížsku. 

Šest minut před osmou hodinou ranní byli profesionální hasiči informováni o úhynu většího počtu ryb, ke kterému mělo dojít v říčce Rusavě, která protéká městem Hulín ve směru od Holešova. Úhyn byl konkrétně zjištěn poblíž ulice Holešovská v okrajové části města.
 
Na místo události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Kroměříž. Na úseku asi 150 metrů vodního toku bylo zjištěno několik stovek uhynulých ryb. Voda však nebyla ničím viditelně znečištěna. Na místo události byl povolán také pracovník referátu životního prostředí, který se spolu s hasiči snažil zjistit příčinu tohoto hromadného úhynu. Na základě požadavku velitele zásahu byl k odebrání vzorků vody vyslán na místo i technicko – chemický automobil kroměřížských profesionálů.
 
V průběhu zásahu byla od starosty obce Pravčice obdržena informace, že k úhynu ryb došlo i v říčce Rusavě v katastru obce. Hasiči proto odebrali vzorky i z jednoho jejího přítoku před obcí.
 
Z dalších informací vyplynulo, že úhyn ryb byl zaznamenán už včera večer a v některých místech byl cítit zápach močůvky. O těchto zjištěních byl informován i pracovních referátu životního prostředí.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem