HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při vážné nehodě na Mladoboleslavsku se zranilo šest osob

V sobotu 18. července krátce po půl jedenácté přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje informaci o vážné nehodě tří osobních automobilů na silnici číslo 38 v katastru obce Čistá na Mladoboleslavsku. 

Podle prvních informací zůstalo v kabinách dvou vozidel několik zaklíněných osob, z nichž některé byly v bezvědomí. K události poblíž kilometru 24,5 na hlavním tahu mezi Mladou Boleslaví a Doksy byly proto vyslány profesionální jednotky ze stanic Bělá pod Bezdězem a Mladá Boleslav.

Před příjezdem záchranných složek už na místě pomáhali lidé, kteří u nehody zastavili a snažili se dostat zraněné ven a poskytnout jim první pomoc. Hasiči následně za použití hydraulických zařízení postupně vyprostili z obou vozidel čtyři osoby. Vzhledem k závažnosti poranění nechal lékař zdravotnické záchranné služby přivolat z Prahy a z Liberce vrtulníky, pro které jednotky připravily místa pro přistání přímo na hlavní silnici.

Vážně zraněnou řidičku jednoho z vozidel dopravil vrtulník na traumacentrum do liberecké nemocnice, kam po opětovném letu transportoval i řidičku z druhého havarovaného automobilu. Do motolské nemocnice v Praze byly přepraveny dvě zraněné malé děti, jedno letecky a druhé pozemní cestou. Dalšího účastníka nehody odvezla sanitka do vinohradské nemocnice v Praze. Lehce zraněná osoba ze třetího vozidla byla dopravena do nemocnice v Mladé Boleslavi. Zdravotníci ošetřili i jednoho z řidičů, který mezi prvními přiběhl na pomoc a při snaze otevřít havarované auto si poranil ruku.

Po nezbytném protipožárním opatření na vozidlech jednotky dále zasypaly uniklé provozní kapaliny a po příjezdu odtahové služby pomohly s naložením vraků na podvalníky. Nakonec odstranily ze silnice střepy a úlomky z aut. O závěrečný úklid vozovky se postarali přivolaní silničáři.

Po celou dobu zásahu a vyšetřování byla silnice zcela uzavřena a policejní hlídky odkláněly dopravu po objízdných trasách. Kolem půl druhé hasiči zásah ukončili a vrátili se na své stanice.

Ing. Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem