HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při tragické nehodě na dálnici D11 u Prahy zemřela jedna osoba

Dne 20. srpna patnáct minut po čtrnácté hodině byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámena vážná dopravní nehoda osobního vozidla a kamionu na dálnici D11. K události došlo na desátém kilometru ve směru na Prahu. 

K místu události postupně vyjely jednotky HZS Středočeského kraje ze Staré Boleslavi, Nymburka, Českého Brodu a Říčan. V rámci mezikrajské výpomoci k místu vyrazily také jednotky HZS hl. města Prahy ze stanic HS10 Satalice a HS5  Průběžná.

Po příjezdu prvních jednotek na místo bylo velitelem zásahu zjištěno, že se jedná o těžkou dopravní nehodu, při níž bylo osobní vozidlo, ve kterém cestovaly celkem čtyři osoby, doslova napasováno pod návěsem kamionu. Dvě osoby v přední části vozidla byly zaklíněny a bylo nutné je vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Bohužel u řidiče následně lékař zdravotnické záchranné služby konstatoval zranění neslučitelná se životem.

Hasiči společně se zdravotníky provedli vyproštění druhé osoby, která byla letecky transportována do pražské nemocnice. Ostatní členy posádky nebylo nutné z vozidla vyprošťovat. Po zadokumentování nehody kriminální policii byla od sebe vozidla pomocí navijáku odtržena a hasiči provedli protipožární opatření, sanaci vozovky od ropných produktů a následný úklid komunikace. Na místě byla také poskytována psychosociálně intervenční pomoc. Po celou dobu zásahu byla komunikace zcela uzavřena. Částečně se jí podařilo zprůjezdnit pár minut před sedmnáctou hodinou.  

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem