HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při střetu vlaku s osobním autem v Poličanech se zranila jedna osoba

Oznámení o srážce motorového vlaku s osobním vozidlem na železničním přejezdu v obci Poličany, která leží na jižním okraji Kutné Hory, přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje ve čtvrtek 10. září v 19.31 hodin. 

Operační důstojník k události na přejezdu číslo P5968, který na jednokolejné železniční trati číslo 235 mezi Kutnou Horou a Zručí nad Sázavou křižuje silnici třetí třídy, vyslal profesionální jednotku ze stanice Kutná Hora a jednotku podniku Správa železnic Nymburk. Na místo vyjela Policie ČR a také zdravotnická záchranná služba, která navíc aktivovala vzlet vrtulníku.

Při příjezdu kutnohorských hasičů byl jeden muž z dvoučlenné posádky osobního auta už venku, druhého jednotka vyprostila bez nutnosti užití hydraulického nářadí a předala zdravotníkům. Po nezbytném základním ošetření byl přenesen do vrtulníku a transportován do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze.

Ve vlaku cestovalo dvanáct osob a dva zaměstnanci drah, všichni vyvázli ze střetu bez újmy na zdraví. Cestující sami vystoupili a došli na nedalekou zastávku, kam pro ně přijel jako náhrada autobus, který zajistily České dráhy. Krátce po jednadvacáté hodině předala jednotka z Kutné Hory událost drážním hasičům a vrátila se na stanici.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem