HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru ve Voznici napáchaly plameny škodu za milion

Požár u rodinného domu ve Voznici na Příbramsku byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen v neděli 3. září v 16.38 hodin. 

Operační středisko vyslalo k události profesionální hasiče z Dobříše se dvěma cisternovými vozy a z Příbrami s výškovou technikou. Na pomoc vyjely i dobrovolné jednotky obcí Dobříš a Stará Huť se dvěma cisternami.

První jednotka dorazila na místo za devět minut od ohlášení události. Průzkumem bylo zjištěno, že požárem je zasažen hospodářský přístavek rodinného domu s navazující garáží a dílnou, ze které se ozývaly menší výbuchy, zřejmě od uskladněných barev, ředidel a dalších materiálů. Pro zasahující hasiče hrozilo nebezpečí hlavně v podobě pěti tlakových lahví s propan-butanem, které se jim však podařilo včas vynést a spolu s nalezeným kanystrem s olejem ochlazovat.

Hasiči v dýchací technice nasadili na zdolávání plamenů dva C proudy a požár v 17.12 hodin lokalizovali. Potřebná hasební voda byla dovážena z dvě stě metrů vzdáleného voznického rybníka, kde bylo zřízeno čerpací stanoviště. V další fázi zásahu se jednotky zaměřily na vyhledávání skrytých ohnisek termokamerou a jejich dohašování. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu v 18.29 hodin, kdy bylo po závěrečné kontrole požářiště předáno majiteli.

Celá událost se obešla bez zranění osob. Přímé škody vyčíslil vyšetřovatel na jeden milion korun, stejnou částkou byl ohodnocen uchráněný majetek. Jako příčina vzniku požáru byla stavena technická závada na elektroinstalaci.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem