HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru v Nepomuku utrpěl muž popáleniny na 80 procentech těla

V sobotu 19. listopadu 2016 v 20:43 hodin zazněl v Nepomuku poplach místním profesionálním i dobrovolným hasičů. Jako posila vyjely k požáru rodinného domu jednotky SDH Jarov a Žinkovy.

Ještě před příjezdem hasičů dva civilisté vnikli do hořícího domu, kde našli na chodbě vážně popáleného muže. Téměř u vchodových dveří se ke dvěma laickým záchranářům připojila i příslušnice HZS Plzeňského kraje z krajského ředitelství. Pomohla přenést muže do bezpečné vzdálenosti od požáru a následně se o něj starala. Zabezpečila mu tepelný komfort a až do doby, než si ho převzala ZZS a LZS, ho povzbuzovala a psychicky podporovala.

Díky tomu, že byl zraněný v péči profesionálky, mohli se hasiči plně věnovat likvidaci požáru.

Muž byl popálený na 80% těla. Na popáleninové centrum na Královských Vinohradech ho transportoval vrtulník LZS. V nemocnici vážnému poranění podlehl.

Rodinný domek je stavebně rozdělen chodbou na dvě části. Jednu z nich požár nijak nezasáhl, hořelo pouze v obývacím pokoji a na chodbě. Požár hasiči dostali vysokotlakým proudem pod kontrolu do pěti minut od příjezdu na místo události, termokamera neprokázala přítomnost skrytých ohnisek.

Oba požárem zasažené prostory byly plné odpadu, což hasičům značně komplikovalo zásah a následně i vyšetřování příčiny vzniku požáru.

Škody, které požár způsobil, nepřekročily 10 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem