HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru v bytě zemřela osoba

Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje v pondělí 30.ledna 2012 ve 14:35 hodin vyslalo čáslavskou profesionální jednotku do ulice Zahradní na bytový požár. 

Na místo vyjela CAS 15 MB ( 1+1 ) a CAS 32 T 815 (1+1 ).

Průzkumem bylo zjištěno, že k požáru došlo v prvním nadzemním podlaží typového bytového domu a plameny šlehají z okna a balkonových dveří obývacího pokoje.Požární útok byl veden z nastavovacích žebříků přes balkon. Při postupné likvidaci požáru byla na podlaze obývacího pokoje nalezena starší žena , která nejevila známky života.Na místo události se dostavil majitel bytu, který otevřel vstupní dveře. Bylo provedeno nucené odvětrání vnitřních bytových prostorů. Velitel čety z kutnohorské stanice provedl měření teplot pomocí termokamery.

Lékař zdravotní záchranné služby provedl ohledání osoby a konstatoval exitus. Následně se na místo dostavil soudní lékař a příslušník Policie ČR se psem na vyhledávání akcelerantů.Po dohodě s Policií ČR se jednotka hasičů vrátila zpět na základnu.

Škoda vzniklá požárem byla odhadnuta na 100 000 Kč, uchráněné hodnoty rovněž na 100 000 Kč. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

FOTO: nprap. Luboš Kovanda, ÚO Kutná Hora
 

nprap. Luboš Kovanda
vyšetřovatel požárů ÚO Kutná Hora
 

vytisknout  e-mailem