HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru ubytovny v Kutné Hoře vznikla vysoká škoda

Požár v kutnohorské ubytovně v městské části Šipší byl středočeským hasičům oznámen v úterý 3. ledna sedm minut po půl osmé večer.  

mapa.jpg

Operační středisko na místo vyslalo profesionální jednotku ze stanice Kutná Hora a JSDH obcí Kutná Hora-Malín a Nové Dvory - celkem se čtyřmi cisternovými vozy, automobilovým žebříkem a velitelským vozidlem. K události zároveň vyjel i vyšetřovatel.

Rychlý dojezd hasičské techniky prodloužily nevhodně zaparkované osobní automobily v sídlišti. Při příjezdu jednotky bylo před ubytovnou 43 evakuovaných osob, které ve spěchu opustily budovu bez zimního oblečení. Proto byl na místo povolán evakuační autobus pro zajištění dočasného zázemí, ale nakonec se našel vhodný prostor v přilehlé restauraci, která není v současnosti využívána. Za 27 minut od příjezdu první cisterny byl požár, který zachvátil především jednu místnost, pod kontrolou. Následně se hasiči zaměřili na likvidaci menších ohnisek a odvětrávání objektu.

Ve spolupráci se starostou a místostarostou města bylo pro evakuované z nejvíce zasažených částí budovy zajištěno náhradní ubytování. Hasiči se po více než dvouhodinovém zásahu vrátili na své základny. Následující den bude z bezpečnostních důvodů zajištěna prohlídka objektu statikem.

Vyšetřovatel vyčíslil přímou škodu vzniklou požárem na 2 miliony korun, včasným zásahem hasiči uchránili hodnoty ve výši 8 milionů. Příčinou vzniku požáru byla technická závada rychlovarné konvice. Zdravotnická záchranná služba před odjezdem jednotek odvezla na vyšetření nezletilou osobu, která si stěžovala na potíže s dýcháním. Jinak nebyl nikdo zraněn.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem