HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru staré drážní budovy popálena jedna osoba.

(11.9.2015) Tři jednotky hasičů zasahovaly na místě odpoledního požáru v Rožnově pod Radhoštěm.  

Po dvanácté hodině došlo k požáru v jednopodlažním objektu nevyužívané vozovny vlaků v Rožnově pod Radhoštěm. Krajské operační středisko zlínských hasičů bylo o události informováno v 12:34 hodin. Podle informací zdravotnické záchranné služby se na místě nacházela jedna popálená osoba.
 
V 12:40 hodin dorazila na místo jednotka hasičů města Rožnov pod Radhoštěm, kterou v dalších minutách posílila jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí. Na místo události byla vyslána i jednotka drážních hasičů HZSP SŽDC Přerov.
 
Jak bylo po příjezdu první jednotky zjištěno, došlo k požáru odpadů, které byly v přízemí objektu využívaného osobami bez domova. Plameny zasáhly pouze odpadky, jejich rozšíření na dřevěné stropní konstrukce budovy už stačili hasiči zabránit. Do dvanácti minut od příjezdu hasičů na místo byl požár lokalizován a za dalších asi třicet minut zcela zlikvidován.
 
Při požáru došlo k popálení jednoho muže, který v budově pravděpodobně přebýval. Z objektu byl podle prvotních informací zachráněn občany, kteří požár zaregistrovali a také se ho pokoušeli hasit. Prvotní pomoc popálenému muži poskytli na místě zdravotníci, následně byl přepraven vrtulníkem letecké záchranné služby k dalšímu ošetření do nemocnice.
 
Po příjezdu jednotky drážních hasičů bylo místo události předáno a jednotky z Rožnova pod Radhoštěm a Valašského Meziříčí se vrátily na své stanice.
 
Okolnosti vzniku požáru a popálení muže zjišťují na místě vyšetřovatelé hasičů a policistů.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem