HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru rodinného domu ve Svobodných Dvorech zemřel jeden člověk

Aktualizace 16. 4. 2021 7:00

Během dne 15. 4. 2021 ohledávali požářiště vyšetřovatelé hasičů a policistů. Škoda, kterou požár způsobil, byla odhadnuta asi na 100 tisíc korun. Uchráněné hodnoty představují asi 800 tisíc korun. Příčina události je stále předmětem vyšetřování.

Hradec Králové – požár – 15. 4. 01:41

Čtyřem jednotkám hasičů byl vyhlášen poplach ve čtvrtek před 2. hodinou ranní. Svědci ohlásili na tísňovou linku požár v rodinném domě v části Svobodné Dvory, ulice Chaloupky. Průzkumem místa události hasiči zjistili, že došlo k požáru v jedné z místností. Uvnitř domu objevili jednu osobu, kterou vynesli a poskytli jí první předlékařskou pomoc. I přes okamžitě zahájenou neodkladnou resuscitaci, ve které pokračovala i zdravotnická záchranná služba, se nepodařilo člověka bohužel oživit. Zároveň probíhal další průzkum objektu, nikdo další se však v domě už nenacházel. Jednotky dále pracovaly na uhašení požáru a vyhledání případných skrytých ohnisek. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu v 02:42 hod. a kolem 3. hodiny ranní se vraceli hasiči zpět na základny.

Požár poničil vnitřní vybavení pokoje, v objektu se nacházelo větší množství odpadu. Příčina události i výše škody jsou prozatím předmětem vyšetřování, na kterém spolupracuje hasičský záchranný sbor s Policií ČR.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a z centrální stanice Hradec Králové, dobrovolné jednotky města Hradec Králové Plácky a Plačice, JSDH Třebeš držela zálohu na zbrojnici.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

P HK, Svobodné Dvory (1)

P HK, Svobodné Dvory (1) 

Detailní náhled

P HK, Svobodné Dvory (2)

P HK, Svobodné Dvory (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem