HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru rodinného domku v Drahotuších se popálila osoba.

Postupnou pomoc čtyř jednotek hasičů si vyžádala událost spojená se zahoření v přízemí rodinného domku. Oznámení o požáru převzalo centrum tísňového volání 112 krátce po sedmé hodině ranní v neděli 25.2.2018 s upřesnění valícího se kouře u ze vstupních dveří objektu. 

Operační středisko k místu vyslalo z řad profesionálních jednotek požární stanice Hranice a Lipník nad Bečvou, návazně na to k posílení dobrovolné hasiče Hranice a Drahotuše. Ještě před dojezdem hasičů se majitel pokusil o uhašení zjištěného požáru palivového dřeva v chodbě budovy. Během své snahy se bohužel také nadýchal nebezpečných zplodin hoření a částečně se v obličejové části popálil (ohořelé obočí a vlasy) – přesnější specifikaci prosím vyžadujte u kolegů na ZZS OK.

Hasiči zraněnému poskytnuli předlékařskou pomoc do dojezdu posádky zdravotníků ZZS Olomouckého kraje. Během své činnosti velmi rychle lokalizovali zahoření menšího rozsahu, nicméně intenzitou hoření došlo k popraskání oken a vstupních dveří. V navazujícím čase hasiči požárem zasaženého topivo vynosili mimo objekt, prostory ochladili a odvětrali a po zhruba hodině zásahu požár celkově zlikvidovali.

K požáru došlo s největší pravděpodobností od kotle na tuhá paliva, jedná se prozatím o jednu z možných variant. Výše škody není v tuto chvíli stále vyčíslena.

Zdeněk Hošák | tiskový mluvčí | HZS Olomouckého kraje

vytisknout  e-mailem