HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru pole u obce Nučice pomáhal hasit též vrtulník s bambi vakem

Zatím pravděpodobně největší letošní požár neposečeného pole likvidovali hasiči v katastru obce Nučice v okrese Praha východ.  

První informaci o rychle se šířícím požáru přijalo Krajské operační a informační středisko v 15:06 hodin. Vzhledem k množícím se oznámení o rozsahu požáru byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu. Na místo byly postupně vyslány jednotky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ze stanic Český Brod, Říčany a Uhlířské Janovice a dobrovolné jednotky Kostelec nad Černými Lesy, Ondřejov, Zásmuky, Stříbrná Skalice, Turkovice, Zvánovice, Kouřim, Drahobudice, Mukařov, Černé Voděrady a Sázava. V rámci preventivních letů se shodou okolností v blízkém okolí nacházela Letecká služba s bambi vakem, která ihned přilétla na místo a zapojila se do hasebních prací.

I tak se požár rozšířil na plochu zhruba 1000 x 1000 metrů. Hasičům se podařilo požár lokalizovat pomocí několika C proudů, vysokotlaku, ale také ženijního nářadí, následně bylo pole oboráno. Krátce před půl pátou byla ohlášena lokalizace požáru a úplnou likvidaci ohlásil velitel zásahu krátce po devatenácté hodině s tím, že místní dobrovolná jednotka zůstala na místě po dobu 24 hodin. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na takřka 300 tisíc korun, příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Foto: JSDH Kostelec nad Černými Lesy

ppor. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem