HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru karavanu v Praze 3 uhynuli dva psi, požár způsobil škodu 100.000 korun

Jednotky pražských hasičů z centrální a strašnické stanice, spolu s SDH Horní Měcholupy, zasahovaly v 23:10 hodin dne 14. dubna 2018 v Praze 3. Poblíž areálu nákladového nádraží v ulici Jana Želivského hořel obytný karavan. 

Pomocí 1 C proudu a v dýchací technice hasiči dostali požár, který byl v době jejich příjezdu v plném rozsahu, pod kontrolu za třicet minut. Plamenné hoření, které karavan zcela zničilo, se rozšířilo na vedle zaparkovanou dodávku. Hasiči z požářiště vynesli dvě propanbutanové lahve. Během zásahu byli nalezeni dva uhynulí psi. 

Hasičský vyšetřovatel na místě odhadl škodu 100.000 korun, příčina vzniku požáru bude předmětem dalšího šetření hasičských vyšetřovatelů. 

Aktualizováno 20.04.2018

Kriminalisté Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, kteří na objasnění případu pracují, zajistili celou řadu stop, které vedly ke konkrétnímu muži. Toho v průběhu pár dní po požáru také zadrželi. Po provedení všech nezbytných úkonů mu vyšetřovatel sdělil obvinění pro trestné činy těžké ublížení na zdraví, poškození cizí věci a  týrání zvířat. V případě odsouzení mu tak hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody. Muž je stíhán vazebně.

Výsledky šetření a laboratorního zkoumání předá HZS hl. m. Prahy kriminalistům.

HZSP_05.jpg

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem