HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru dřevostavby na Rakovnicku zahynula žena

K nahlášenému požáru hospodářské kůlny v Jesenici vyjeli ve čtvrtek 15. února jedenáct minut po 11. hodině profesionální hasiči ze stanice Rakovník a dobrovolní hasiči z Jesenice a Kolešova, povolána byla i dobrovolná jednotka obce Kralovice z Plzeňského kraje. 

Místní dobrovolní hasiči byli na místě necelých pět minut od ohlášení požáru na operační středisko. Hasební práce zahájili v dýchací technice pomocí dvou vodních proudů. Následně byl tento počet navýšen na tři a pro urychlení vyhledávání osoby, která se údajně nacházela uvnitř objektu, byla nasazena termokamera a přetlaková ventilace. Přítomnost osoby se bohužel potvrdila a žena byla nalezena v jedné z místností v přízemí.

Požár se šířil také uvnitř dřevěné sendvičové konstrukce stavby a hasiči pro jeho uhašení museli rozebrat část konstrukce a střechu. V 13:42 hodin byla provedena likvidace požáru. Dobrovolní hasiči z Jesenice zajistili následnou dohlídku nad místem zásahu.

Jako příčinu vzniku požáru vyšetřovatel stanovil nevhodnou instalaci topidla na tuhá paliva a škodu vyčíslil na 100 tisíc korun.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem