HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru domu byl popálen muž

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy 

Požár garáže, stodoly i obytné části rodinného domu likvidovali ve čtvrtek 29.listopadu v 9.13 hodin hasiči v Němčicích na Svitavsku. Na místě zasahovalo 6 jednotek hasičů (profesionální z Ústí nad Orlicí a Litomyšle a dále dobrovolné z Horní Sloupnice, České Třebové, Němčic a jednotka SŽDC Česká Třebová).

Při likvidaci požáru byl nalezen popálený muž, který byl předán do péče zdravotníků a následně vrtulníkem transportován do nemocnice. V místě požáru byla uzavřena silnice, a to z důvodu neprůjezdnosti. Na silnici totiž musela stát mobilní hasičská technika, která se nedostala blíže k hořícímu objektu. Požár se podařilo lokalizovat v 11.22 hodin a zcela zlikvidován byl v 12.36 hodin. Při požáru uhořela domácí zvířata (slepice a koza).

Na místo se dostavila vyšetřovatelka požáru, která zjišťovala příčiny vzniku požáru. Vyšetřování ukázalo, že požár vznikl od žhavého popele, který byl uložen v plastové popelnici.

Vyšetřovatelka hasičů ze Svitav dodává, že požárů popelnic v těchto dnech opravdu přibývá.  „Evidujeme obrovský nárůst požárů plastových popelnic i kompostérů. Lidé jsou neukáznění a vysypávají žhavý popel do plastových nádob či popelnic,“ říká por. Ing. Alena Cejpová, vyšetřovatelka hasičů ve Svitavách.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 3 miliony korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 100 tisíc korun.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

garáž Němčice

garáž Němčice 

Detailní náhled

garáž Němčice1

garáž Němčice1 

Detailní náhled

garáž Němčice2

garáž Němčice2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem