HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru domku v Lejšovce byla zraněna jedna osoba

Čtyři jednotky zasahovaly ve čtvrtek dopoledne u požáru rodinného domu v obci Lejšovka na Hradecku. Osobu v domě postihly při vaření zdravotní komplikace a poté začalo hořet. 

Hlášení o požáru přízemního domku přijalo krajské operační a informační středisko ve čtvrtek 10. 5. v 11:00 hod. Podle prvotních informací se měla v domě nacházet jedna zraněná osoba a objekt byl silně zakouřený.

Po příjezdu jednotek na místo provedli hasiči průzkum místa zásahu. O jednu zraněnou osobu už v té době pečoval soused. Osoba pak začala na místě kolabovat, hasiči jí proto poskytli první předlékařskou péči a podali kyslík. Poté si ji převzali do svých rukou záchranáři.

Požár vznikl v prostoru kuchyně, když si zde osoba vařila jídlo a postihly ji zdravotní komplikace. Hasičům se podařilo provést lokalizaci požáru po několika minutách a oheň se již dál nešířil. Jednotky kontrolovaly průběžně místo termokamerou a objevily další skrytá ohniska, která dohasily. Vyšetřovatel příčin požárů odhadl škodu předběžně asi na 100 tisíc korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a Hradce Králové a dále dobrovolné jednotky ze Smiřic a Černilova.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Lejšovka

P Lejšovka 

Detailní náhled

P Lejšovka (2)

P Lejšovka (2) 

Detailní náhled

P Lejšovka (3)

P Lejšovka (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem