HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru chaty na Havlíčkobrodsku zemřel muž

Šest jednotek hasičů zasahovalo v sobotu dopoledne u požáru chaty ve Vratkově, místní části obce Rušinov, na Havlíčkobrodsku. Při požáru zemřel muž a dva lidé se zranili. 

K ohlášenému požáru vyjely v sobotu 16. listopadu 2019 jednotky profesionálních hasičů ze stanic Chotěboř a Havlíčkův Brod společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Malče, Rušinova, Libice nad Doubravou a Horního Bradla (Pardubický kraj).

V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla chata v plamenech. Záhy se také částečně propadla střešní konstrukce objektu.

Při požáru zemřel muž (ročník narození 1988). Dva lidé utrpěli zranění a skončili v péči zdravotníků. Jednalo se o muže, který se pokusil z hořícího objektu ještě před příjezdem hasičů na místo události zachránit muže. Druhou zraněnou osobou byla žena, která utrpěla šok. Zdravotníci je po nezbytném ošetření ponechali na místě události.

První psychickou pomoc rodině zemřelého muže na místě poskytli členové posttraumatického týmu HZS Kraje Vysočina a také policejní psycholog.

Příčina vzniku požáru zůstává nadále v šetření.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem