HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru bytu v Kladně se vážně popálil jeho majitel

Dne 25. července krátce před půl druhou byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár bytu výškové budovy v Kladně.  

Na místo události vyslal operační důstojník profesionální hasiče ze stanice Kladno a ze stanice Slaný vyjel řídící důstojník ÚO Kladno. Již pět minut od ohlášení byli hasiči na místě události. V době jejich příjezdu byla požárem zasažena jedna místnost přízemního bytu. Ještě před příjezdem hasičů se podařilo sousedům vytáhnout z bytu osobu, která utrpěla závažné popáleniny na zhruba 50% těla a po prvotním ošetření hasiči byla letecky transportována na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. 

Hasiči ve spolupráci s policii provedli evakuaci celého domu, ze kterého bylo postupně vyvedeno zhruba 40 osob. Současně s evakuací se hasičům podařilo pomocí dvou C proudů provést lokalizaci a následnou likvidaci požáru. Poté byla celá budova pomocí přetlakové ventilace odvětrána. Po zhruba hodině bylo umožněno obyvatelům domu vrátit se zpět do svých bytů. Příčina vzniku požáru byla vyšetřovatelem stanovena jako technická závada na elektroinstalaci, škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 400 tisíc korun.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem