HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru bytu se zranila mladá žena

Pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo v úterý u požáru bytu v panelovém domě na Nám. 9. května ve Ždírci nad Doubravou. Při požáru se zranila mladá žena. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun.  

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 18:48 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Chotěboř a Havlíčkův Brod společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů ze Ždírce nad Doubravou, Krucemburku a Sobíňova. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.
 
V době vzniku požáru spala ve třípokojovém bytě ve čtvrtém poschodí mladá žena. Naštěstí se včas probudila a před plameny utekla. Při požáru se však zranila a skončila v péči zdravotníků. Po nezbytném ošetření na místě události ji zdravotníci převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do havlíčkobrodské nemocnice.
 
Požár, který vypukl v kuchyni a odtud se rozšířil na další prostory bytu, se hasičům podařilo velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. Požárem zasažené vybavení bytu jednotky vynosily před dům. Zakouřené prostory bytu a domu hasiči odvětrali přetlakovou a přirozenou ventilací.
 
Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje. Nejpravděpodobněji však požár způsobila nedbalost.

Resize of Byt Ždírec nad Doubravou 001.jpg

Resize of Byt Ždírec nad Doubravou 003.jpg

Resize of Byt Ždírec nad Doubravou 004.jpg

Resize of Byt Ždírec nad Doubravou 136.jpg

Resize of Byt Ždírec nad Doubravou 138.jpg

Resize of Byt Ždírec nad Doubravou 139.jpg

vytisknout  e-mailem